Home » Brijanje i problem sa uraslim dlakama: Nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći
Magazin

Brijanje i problem sa uraslim dlakama: Nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći

Problem sa uraslim dlakama – Kad se ne bismo brijali, imali bismo znatno manje problema s urastanjem dlaka. Srećom, pomoći će ako se malo pripremite prije no što se počnete brijati.

Pomoći može i ako promjeniti vrstu brijaćeg aparata koji koristite. Ali čak i uz te mjere katkad će vam biti potrebni trikovi da se riješite urastajućih dlaka. A

ko se niste dobro obrijali i koža vam je crvena i nadražena, postoji nekoliko načina, koji ne uključuju skupe kreme za lice ili losione protiv brijanja, da ublažite osip.

Problem sa uraslim dlakama, evo nekoliko savjeta

– Ako se dlaka savila prema unutru i urasla u kožu, sigurno je želite ukloniti. Na to mjesto stavite krpu namoćenu u vruću vodu. Ostavite ga tako otprilike 5 minuta da omekšate dlaku. Pincetom nježno izvucite vrh dlake iz kože, a zatim ga podrežite makazama za nokte.

– Sada mnoge britvice imaju dvije, pa čak i tri oštrice, za posebno glatko izbrijavanje, ali kad se radi o sprečavanju urastanja dlaka, često je bolja staromodna britvica sa samo jednom oštricom. Britvice sa dvostrukom oštricom često povlače kratke dlake od kože prije no što ih odrežu. Dlaka se malo vrati i može završiti zarobljena ispod površine. Ako se urasla dlaka inficira, a brijete se britvom, promjena britve bi trebala ubrzati proces zacjeljivanja.

– Prije sljedećeg brijanja, energično istrljajte područje suhom spužvom ili krpom. Tako ćete ukloniti mrtve kožne stanice koje mogu blokirati folikule dlake i izvući van iz njihovi folikula.

– Brijte se u smjeru rasta dlake. Primjer kad muškarci briju vrat, trebali bi ga brijati prema dole ne prema gore. Možda se tako nećete potpuno glatko obrijati, ali nećete odrezati dlaku tako kratko da se može zavući pod kožu.

– Benzol peroksid, sastojak mnogih krema protiv akni i sredstva za umivanje lica, može smanjiti kvržice od uraslih dlaka. Losioni koji sadrže alfa hidroksid kiseline ljušte kožu i smanjuju broj dlaka koje ostaju zarobljenje ispod nje. Nanesite AHA losion ujutro i navečer na kožu koju redovito brijete.

– Aloja je jedan od najboljnih prirodnih sastojaka za umirivanje nadražene kože. Ako imate aloju kod kuće, otrgnite vrh lista, iscjedite malo prozirnog soka i nanesite ga ravno na kožu. Možete upotrijebiti kupovinu preparata za zaštitu kože s ekstraktom aloje. Najbolji je 100% gel od aloje.

– Krastavci se već dugo koriste kao lijek protiv problema s kožom. Stavite krišku krastavca na nadraženo mjesto. Ili ogulite krastavac, izmiksajte ga i dobivenu smjesu nanesite na to područje.

– Utrljajte neven noću kremu na nadraženo područje. Kreme koje sadrže ekstrakt ovog cvijeta već se niz godina koriste u liječenju oštećene kože, pa i smirivanju osipa od brijanja.

Da bi brijanje bilo ugodno i zdravo obavezno trebate koristiti proizvode koji omogućavaju nesmetano klizanje britvice uz bliski kontakt s kožom. Redovita njega kože je osnovna potreba i preduvjet za zdrav i njegovan izgled kože.