Home » Bilino polje zbog nemara Gradske uprave niko ne održava, NK Čelik u Zenici nema gdje trenirati, prvi dio priprema ipak u Vitezu
Sport

Bilino polje zbog nemara Gradske uprave niko ne održava, NK Čelik u Zenici nema gdje trenirati, prvi dio priprema ipak u Vitezu

Nogometaši Čelika jučer su krenuli s pripremama za nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar”, te će crno-crveni igrati i 1/8 finala Kupa BiH, gdje će na Bilinom polju dočekati Radnik iz Bijeljine.

Klub je zadržao sve standardne igrače iz prošle polusezone, a tim su napustili Šabić i Džaferović, koji su odlučili da potraže novu sredinu, gdje će imati veću minutažu. Sa Zeničanima trenira i Tarik Huzbašić, najbolji igrač zeničke Fortune, koji će se kroz treninge i pripremne utakmice pokušati nametnuti stručnom štabu.

Iako je klub na press konferenciji koja je održana u četvrtak najavio da će prvi dio priprema održati u Zenici, na stadionu Kamberovića polje ili na Bilinom polju, od toga neće biti ništa.

Zbog lošeg stanja travnjaka Bilinog polja, kojeg već neko vrijeme ne održava ALBA (Gradska uprava im duguje novac za održavanje), nije moguće obavljati treninge na našem najboljem stadionu. Kada je u pitanju stadion Kamberovića polje, teren s prirodnom travom, ni tu nije moguće trenirati, budući da kako su kazali iz Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskim objektima, rade određene stvari i nije dopušteno treniranje.

Tako se zenički Čelik našao u problemu već na početku priprema, a klub je pokušao da iznađe drugo rješenje. Kontaktirali su i ljude iz NK Nemila, ali i oni tvrde da nešto rade na terenu i da nije moguće dole održavati treninge. Tako će izabranici Armina Duvnjaka do odlaska na drugi dio priprema u Makarsku, nekih 10-tak dana svoje treninge vjerovatno odrađivati u Vitezu na nekom od terena.

Zaista sramno da najveći sportski brend grada Zenice nema gdje trenirati, te igrači moraju svaki dan ići na treninge u drugi grad, kako bi se spremili za nastavak sezone, gdje će Čelik igrati na dva fronta, te pokušati izboriti plasman u viši rang, ali i pokušati doći što dalje kada je u pitanju Kup BiH, gdje su ove sezone u tom takmičenju već izbacili ekipu GOŠK-a, te tim Sarajeva.

Prvu pripremnu utakmicu Zeničani će odigrati 21. januara u Doboju protiv Sloge, dok bi u Makarskoj, gdje će od 25.01 provesti sedam dana, trebali odigrati dvije utakmice (jedan od mogućih protivnika ekipe Zagore, koje s klupe predvodi Boris Pavić. Po povratku iz Makarske u Zenicu, crno-crveni bi trebali 4. februara dočekati tim Željezničara iz Banja Luke, dok je generalka planirana 11. februara u Grazu (Austrija), protiv tamošnjeg člana druge lige, ekipe Grazer AK, što će biti posljednja provjera pred utakmicu 1/8 finala Kupa BiH, koja se 18. februara protiv Radnika iz Bijeljine igra na Bilinom polju.

D. Kurbegović, Sportsport.ba