Home » Atletski savez BiH zainteresiran za izgradnju Atletskog centra u Konjicu
Sport

Atletski savez BiH zainteresiran za izgradnju Atletskog centra u Konjicu

U cilju sagledavanja mogućnosti za izgradnju Atletskog centra u Konjicu, gradonačelnik Konjica Osman Ćatić u utorak se sastao s predsjednicom Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Đurđicom Šišul Rajher, generalnim tajnikom Mehmedom Lokmićem i direktorom Atletskog kluba “Pace” Konjic Mahirom Mujićem.

Tijekom posjeta razgovarano je o kapacitetima za bavljenje atletikom kojima Konjic trenutno raspolaže i spremnosti Gradske uprave Konjic za njihovo proširenje, izvijestili su u srijedu iz Grada Konjica.

“Gotovo sve atletske staze u Bosni i Hercegovini su već dotrajale i u namjeri da osiguramo uvjete za budućnost atletike kao sporta u našoj zemlji pokušavamo pronaći adekvatna rješenja, koja će omogućiti organizaciju većih natjecanja i kvalitetne pripreme natjecatelja. S obzirom na to da Grad Konjic vodi računa o mladima i ima veliko razumijevanje po pitanju stvaranja uvjeta za aktivno bavljenje sportom, želja nam je da se u Konjicu izgradi Atletski centar i vjerujemo da će se te želje i ostvariti”, kazala je predsjednica Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Đurđica Šišul Rajher.

BLIC:   Selektorica Hurem zadovoljna nastupom te izborenim baražom za plasman u A Ligu nacija

“Raduje me činjenica da su predstavnici Atletskog saveza Bosne i Hercegovine prepoznali napore koje Gradska uprava Konjic ulaže kada je u pitanju unaprijeđenje sportske infrastrukture, od uređenja igrališta pored Osnovne škole Čelebići, Prve i Druge osnovne škole, Područnih škola Ribići i Podorašac, radova u Sportskoj dvorani Konjic i na Gradskom stadionu, te da su na osnovu toga odlučili predstaviti nam svoje planove. Grad Konjic će se truditi biti podrška projektu Atletskog centra u našem gradu sa željom da u Konjicu osim na razini Bosne i Hercegovine i Europe imamo i svjetska natjecanja u ovom, ali i drugim sportovima, što je i naš cilj”, rekao je Ćatić.