Home » Američke baze u Siriji i Iraku napadnute bespilotnim letjelicama
Svijet

Američke baze u Siriji i Iraku napadnute bespilotnim letjelicama

Američke vojne baze u Siriji i Iraku bile su na meti napada bespilotnih letjelica rano u utorak, javila je iranska državna novinska agencija IRNA, pozoivajući se na medijske izvještaje.

Prema novinskoj mreži Al-Mayadeen koju je u utorak citirala IRNA, vojna baza SAD-a u selu al-Khadra u Siriji bila je meta napada samoubilačkom dronom.

Do sada nijedan pojedinac ili grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali je Islamski otpor u Iraku preuzeo odgovornost za ranije slične napade na američke baze u obje susjedne arapske zemlje.

Al-Mayadeen je također citirao informirane izvore koji su rekli da je Islamski otpor u Iraku ciljao američke snage stacionirane u iračkom Erbilu u još jednom napadu samoubilačkom dronom.

BLIC:   Erdogan: Turska odbacuje plan o uspostavi tampon zone u Gazi

Američki vojni zvaničnici rekli su u ponedjeljak da je dva puta više američkih vojnika povrijeđeno u nedavnim napadima u Iraku i Siriji nego što je Pentagon ranije otkrio.

Najmanje 45 Amerikanaca prijavilo je lakše ozljede ili potencijalne traumatske ozljede mozga, rekli su oni, prenosi IRNA.