Home » Amaterska selekcija NS ZDK savladala na stratu kvalifikacija UEFA Kupa regija izraelski Hapoel Bikat
Sport

Amaterska selekcija NS ZDK savladala na stratu kvalifikacija UEFA Kupa regija izraelski Hapoel Bikat

U prvom susretu 1. kola kvalifikacije za UEFA Kup regija 2023., u okviru Grupe 1, selekcija Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona savladala je u Trening centru NS Bosne i Hercegovine u Zenici izraelski Hapoel Bikat Hayarden s 1:0 (1:0).

Strijelac jedinog gola za pobjedu bh. predstavnika u ovom takmičenju bio je Osmo Nuhanović u 2. minuti.

Oba su tima susret okončala sa po 10 igrača. Prvo je izraelski igrač Lenni Yosef Yehoshua Tayeb u 35. minuti zaradio drugi žuti, automatski crveni karton, a drugi žuti te isključujući karton dobio je u 87. minuti meča i Samir Talić iz ekipe NS ZDK-a.

U drugom susretu današnjeg programa u 16.00 sati igraju gruzijski Basiani i škotski predstavnik Central Scotland. Drugo kolo na programu je u četvrtak, 25. augusta, kada će igrati ZDK i Central Scotland (11.00 sati) te Basiani – Hapoel Bikat Hayarden (16.00 sati).

BLIC:   "Zmajice" povele u Kopru, ali su Slovenke u drugom poluvremenu napravile preokret

U 3. kolu, koje se u istom terminu u 11 sati igra u nedjelju, 28. augusta sastaju se Central Scotland i Hapoel Bikat Hayarden te ZDK – Basiani (Trening centar NSBiH u Zenici). Plasman na završnicu UEFA Kupa regija ostvariće pobjednici osam kvalifikacionih grupa.