Home » Ako ste pospremili kišobrane – vratite ih na policu, čeka nas još kišnih dana
BiH

Ako ste pospremili kišobrane – vratite ih na policu, čeka nas još kišnih dana

Još kišnih dana – U Bosnu i Hercegovinu dolazi nekoliko dana sa oblacima, povremenom kišom a negdje će biti i pljuskova. Skoro identično vrijeme očekuje se I za vikend.

U toku današnjeg dana očekuje se još vjetra umjerenog intenziteta a temperature će se kretati između 10 i 16 a dnevne između 18 i 24 u sjevernim i 25 u sjeveroistočnim dijelovima naše zemlje

U Sarajevu se također očekuju oblaci a u toku dana i u noćnim satima vjerovatno će se pojaviti i kiša slabog intenziteta koja bi ponegdje mogla preći i u pljusak. Očekivana temperatura u ranim satima je 11 a kasnije u toku dana do 22 stepena.

Subota će biti slična, uglavnom sa oblacima i padavinama različitog intenziteta, moguća je i grmljavina praćena pljuskovima. Temperature u toku dana će varirati od 9 stepeni u jutarnjim satima do 24 stepena na sjeveroistoku i Hercegovini.

BLIC:   Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u ZDK počinje 4. marta, upisano 108 djece više

Prognoza za nedjelju je skoro ista: lokalni pljuskovi i uglavnom oblačno tokom cijelog dana. U ponedjeljak se očekuje blago razvedravanje mada su ponegdje ipak mogući izenandni pljuskovi. Temperature će se kretati od 9 do 27 stepeni na jugu BiH.