Home » Adnan Kurtagić: Junak Krajine na Štrbačkom buku spasio kaskadere holivudskog filma “Wild River 2”
BiH

Adnan Kurtagić: Junak Krajine na Štrbačkom buku spasio kaskadere holivudskog filma “Wild River 2”

Adnan Kurtagić: Junak Krajine – Fotografije spašavanja kaskadera prilikom snimanja filma “Wild River 2” na Štrbačkom buku na Uni preplavile su društvene mreže.

Autor je Vahid Ponjević koji se već 15 godina profesionalno bavi fotografijom u studiju VP Photo Cazin, a na svom profilu prvi ih je objavio Goran Gogo Piralić i uz njih je napisao:

– Ovaj lik u vodi je grom Adnan Rapid Kurtagić koji na ovim slikama spašava svjetske kaskadere koji iza sebe imaju toliko iskustva u tim extremnim situacijama i scenama, ali ovdje je obrnuto, gdje ih Rapko lakoćom drži kao bebe u ruci i pliva s njima prema obali. Mi stvarno ne znamo kakve veličine imamo u svom gradu, a jedan od njih je moj brat Rapid.

Adnan Kurtagić je za Faktor ispričao kako se sve desilo.

– Zajedno sa još nekoliko prijatelja radio sam kao obezbjeđenje na snimanju holivudskog filma “Wild River 2”. Dan je bio sasvim normalan i snimanje je išlo po planu. Nije bilo nikakvih poteškoća. U jednom trenutku vidio sam da je slap zadržao kaskadere i morao sam reagirati da ne bi došlo do najgoreg. Nisam ništa razmišljao, skočio sam u vodu i obojicu kaskadera izvukao na obalu – kaže za naš portal Kurtagić.

BLIC:   Ramo Isak: Ja sam najbogatiji čovjek u državi - Davcast by Oslobođenje

Tridesettrogodišnji Adnan, kojeg prijatelji zovu Rapid, 1999. godine počeo je trenirati kajak na divljim vodama.

– Nakon kajaka počeo sam raditi kao skiper i već 18 godina sam skiper u Una RC Kiro Raftingu. To mi nije primarno zanimanje, jer sam upravnik proizvodnje u drvnoj industriji Sani Global iz Bihaća. Una je prelijepa, ali i veoma opasna rijeka. Kada su tu pravi skiperi i profesionalci, niko se ne mora bojati – kaže Kurtagić koji poziva sve ljubitelje prirode i rijeka da dođu na Unsku regatu koja se održava krajem mjeseca.

Film “Wild River 2” snima se u produkciji Universal Studiosa, a producent je Daniel Kresmery. Među glavnim glumcima trebali bi biti Adrien Brody, Leighton Meester i Taran Killam .

Izvor: Faktor